چگونگي تشخيص اجساد شهدا

ساخت وبلاگ
در هنگام جنگ تحميلي هشت ساله رژيم صدام عليه ايران به دليل نامساعد بودن وضعيت جغرافيايي مناطق عملياتي، حجم آتش دشمن و قرار گرفتن شهدا در محدوده‌اي بين نيروهاي خودي و دشمن، امکان جابه‌جايي و انتقال ابدان شريف تعداد زيادي از شهدا فراهم نشد.


بعد از پذيرش قطعنامه 598 و پايان گرفتن جنگ تحميلي يکي از مهمترين موضوعاتي که در دستور کار مسئولين نظام اسلامي قرار گرفت، تلاش براي تفحص(جستجو) و کشف مفقودين جنگ تحميلي بود. بر همين اساس کميته جستجوي مفقودين با مسئوليت سردار سيدمحمد باقرزاده در ستاد کل نيروهاي مسلح شکل گرفت.

با توجه به اينکه در جريان تفحص پيکر مطهر شهدا، جنازه سربازان عراقي هم کشف مي‌شود، تشخيص پيکر شهدا با اجساد عراقي از موضوعات مهمي است که مورد توجه جستجوگران قرار مي‌گيرد. در اين رابطه تفاوت‌هاي آشکاري بين پيکر شهيد و جسد عراقي وجود دارد که در ادامه به آن اشاره مي‌شود.

* کلاه

کلاه‌هاي عراقي‌ها کاملاً با کلاه ايراني تفاوت دارد.

ـ کلاه آهني عراقي طشت شکل و کلاه ايراني جمع‌تر و گرد است.

ـ کلاه پشمي عراقي‌ها داراي آويز در قسمت گوش (مخصوص شمال عراق ـ کردستان) و کلاه پشمي ايراني‌ها داراي ديد چشم و رنگ مشخص است.

ـ بر روي کلاه‌هاي ايراني‌ها معمولاً اشعار انقلابي ـ اسلامي و يا پيشاني‌بند درج شده است.

ـ کلاه‌هاي کائوچويي هر دو کشور نيز تفاوتي همچون کلاه آهني دارد.

* چفيه

برخي از شهداي ايراني داراي شال گردن و عموماً داراي چفيه هستند در حالي‌که در نظام عراق از اين البسه‌ها استفاده نشده است و چفيه‌هاي ايراني سفيد رنگ با خطوط سياه رنگ و يا سياه با خطوط سفيد رنگ هستند.

* پيراهن

پيراهن ايراني‌ها؛

ـ لباس فرم سپاه سبز رنگ و نازک است و ممکن است که آرم سپاه نيز بر روي آن حک باشد.

ـ لباس بسيجي‌ها هم يا از نوع تکاوري که امروزه آنها را لجني مي‌گويند و يا خاکي است که بدون سردوشي، درجه و جنس آن مشخص است.

ـ لباس‌هاي کره‌اي نيز حالت نخي نداشته و فاقد سردوشي و غيره هستند.

ـ لباس برادران ارتش نيز از نوع کره‌اي با درجه‌هاي نظامي بر روي بازو و يا سردوش و نيز اتيکت بر روي سينه مشخص است.

ـ لباس گرم بسيج و سپاه از نوع لباس هاي ورزشي گرمکن مي باشند که بلوز و شلوار معمولاً با هم هستند.

ـ در زمستان نيروهاي ايراني از اورکت هاي معروف به کره اي استفاده کرده که جنس و سايز آنها بطور واضح روشن است، زير پيراهن و لباس زير اکثراً از نوع مشخص و نوشته هاي ايراني دارد برخي هم لباس زير آنها ورزشي هستند.

پيراهن عراقي‌ها؛

ـ پيراهن عمومي آنان کاملاً ضخيم و سبز رنگ است، داراي سردوشي و نيز بغل بلوز داراي دکمه و جنس آنها معلوم است.

ـ رده‌هاي کماندويي عراقي داراي لباس لجني با رنگ مشخص هستند.

ـ رانندگان تانک عراقي داراي لباس‌هاي يک تيکه سبز رنگ به اصطلاح خلباني است.

ـ عراقي‌ها داراي ژاکتي سبز رنگ و داراي سردوشي هستند که هنوز در ارتش فعلي آنها به کار مي‌رود.

* شلوار

شلوار نيروهاي ايراني هم ضمن اينکه با همديگر تفاوت دارند با شلوارهاي عراقي تمايزاتي دارد. شلوار نيروهاي بسيج از جنس بلوزهاي خاکي داراي جيب‌هايي از بغل پا است جاي کمربند و يا فانسقه هم به اندازه خاص خود است همچنين بلوزهاي تکاوري که معمولاً افراد پاسدار وظيفه مي‌پوشيدند و لباس فرم سپاه هم داراي ويژگي‌هاي خاص خود بوده و جنس آن نازک است؛ لباس نيروهاي ارتش و ژاندارمري هم از نوع لباس‌هاي کره‌اي مانند بوده و برخي از آنها شلوراهاي چيني قديم به رنگ سبز بر تن دارند.

* فانسقه

فانسقه ايراني چند نوع است؛ فانسقه پاسداري سبز رنگ بوده، فانسقه خاکي رنگ که متعلق به نيروهاي بسيجي و ارتش بوده قفل‌بندهاي آنها، همچنين تعداد سوراخ‌هاي تنظيم با فانسقه‌هاي عراقي تفاوت دارد اما فانسقه عراقي‌ها خاکي رنگ با جنس مرغوب و قفل بندهاي خاص خود است؛ علاوه بر فانسقه نيروهاي ايراني از کمربندهاي کوچک نيز استفاده مي‌کردند که قفل بند آنها به صورت کمربندهاي معمولي است.

* پوتين و کفش

پوتين ايراني و عراقي از نظر شکل ظاهري تفاوت دارد؛ ضمن اينکه در زير پوتين‌هاي عراقي نوشته‌هايي مانند (صنع في العراق) – (رقم) و علامتي به صورت مثلث که با حرف (ج) که به معني جيش (نيروهاي مردمي عراق را جيش الشعبي گويند) است. پوتين‌هاي عراقي بزرگ پا و نوک آنها قوسي شکل است؛ اما پوتين‌هاي ايراني چند نوع است؛ يک نوع زير آنها با حروف لاتين کلمه (تاف) نوشته شده و يا کلماتي مانند (پيروزي – وين) درج شده است، اکثر نيروهاي بسيجي و پاسدار براي سهولت از زيپ‌هاي بغل پوتين استفاده و يا از پوتين‌هايي با ساق پارچه‌اي استفاده مي‌کردند.

بعضي از نيروهاي ايراني حتي پرسنل ارتش و ژاندارمري در دوران دفاع مقدس از کفش‌هاي کتاني استفاده کرده که در عرف نظامي عراق از اين نوع کفش‌ها استفاده نشده است.

* جوراب

ايراني‌ها از نوعي جوراب‌هاي ساق بلند و يا ساق کوتاه به رنگ دلخواه و يا جوراب سياه رنگ ساق بلند نازک هستند، نيروهاي عراقي از جوراب هاي بسيار ضخيم سياه رنگ و يا سبز رنگ استفاده کرده‌اند.

* قمقمه‌ها

ايراني‌ها از يک نوع قمقمه پلاستيکي با رنگ سبز که آرم جمهوري اسلامي حک شده است و قمقمه فلزي که از جنس آلومنيوم است، در زير آن ظرفي براي خوردن غذا جاسازي شده، در و کيسه نگهداري آن مشخص است، استفاده مي‌کردند اما، قمقمه عراقي‌ها هم پلاستيکي و هم فلزي با قمقمه ايراني تفاوت زيادي دارند؛ کيسه نگهداري آنها هم به شکل خاص خود است.

* تفاوت در جاي خشاب و سينه‌بندهاي جاي خشاب فشنگ‌ها

* تفاوت در کوله پشتي‌ها و کوله‌هاي آرپي‌چي هفت

* تفاوت در سرنيزه اسلحه‌ها

* وجود اسلحه ژ3 و مهمات همراه، نشان از ايراني بودن دارد.

* نارنجک ايراني با عراقي فرق دارد. نارنجک‌هاي ايراني چهل تيکه و حروف ايراني روي آن درج است نارنجک‌هاي عراقي مصري و داراي شکل ظاهري ويژه‌اي هستند.

* گتر کردن شلوار نيروهاي ايراني با عراقي فرق دارد. از طرفي بعضي از نيروهاي ايراني داراي ساق‌بند هستند.

* کيسه جاي کمک‌هاي امدادي ايراني با عراقي متفاوت است.

* ماسک نيروهاي ايراني و عراقي تفاوت دارد.

* وجود آمپول‌هاي آتروپين همراه با نيروهاي ايراني جهت جلوگيري از آثار بمب‌هاي شميايي.

* چکمه‌هاي مخصوص شيميايي ايراني با عراقي فرق دارد.

* روي لباس ايراني‌ها اشعار اسلامي درج شده است (ياشهادت يا زيارت، نام ائمه و...)

* بيشتر شهداي ايراني نام خود را بر روي لباس ها و برگ پوتين ها درج مي کنند.

* وجود پول و سکه‌هاي ايراني همراه با پيکرهاي مطهر.

* در جيب بعضي از نيروهاي ايراني مدارک شخصي، عطر، جانمازي، قرآن، ادعيه، تصوير امام خميني(ره)، خودکار بيک، وصيت‌نامه، دست‌نوشته و مسواک وجود دارد.

    

وصیت شهدا...
ما را در سایت وصیت شهدا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : yaranedokoohe بازدید : 144 تاريخ : دوشنبه 17 مهر 1396 ساعت: 14:37